Găluşte de cartofi cu cârnaţi şi varză murată

18 ianuarie 2016   Rețete cu carne

Bucătăria ta poate căpăta din nou o aromă îmbietoare preparând această reţetă de găluşte de cartofi cu cârnaţi şi varză murată.

Ingrediente (3-4 porţii)

200 g cârnaţi ½ varză murată 2-3 linguri ulei 50 ml vin alb sec maghiran uscat cimbru uscat sare piper

500 g cartofi albi făinoşi

1 lingură griş

2 linguri făină

2 gălbenuşuri

30 g unt

sare

Mod de preparare

Pentru găluşte, se curăţă cartofii de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scurge apa, se presează cartofii, preparând un piure.Piureul cald se amestecă cu griş, unt moale, gălbenuşuri, făină, sare şi se frământă un aluat consistent, care se lasă circa 20 de minute să se odihnească. Din aluatul de cartofi se modelează între palme găluşte de mărimea nucilor, care se fierb în apă cu sare. Sunt gata în momentul în care se ridică deasupra. Se scot cu lingura de supă şi se păstrează calde.

Separat, se taie cârnaţii felii, se rumenesc uşor în ulei încins, se adaugă peste ei varza stoarsă de zeamă, tăiată felii şi condimentată cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, Se călesc împreună până se înmoaie varza. Când scade zeama, se adaugă găluştele, se stropesc cu vin şi se pun în cuptor pentru circa 15 minute ca să se combine aromele şi să capete un aspect frumos. Se servesc calde.

Mai multe