Gulaş în pâine

6 februarie 2015   Rețete cu carne

V-am onişnuit în ultima vreme cu reţete de gulaş sau de tot felul de tocăniţe. Şi asta pentru că afară e încă iarnă şi simţim nevoia să mâncăm mai consistent. E cazul şi acestei reţete de gulaş în pâine, o mâncare deosebită.

Ingrediente pentru gulaş în pâine

500 g carne slabă de porc 2 linguri ulei 2 cepe mari 1 morcov 1 ardei 3 cartofi 1 lingură boia dulce ½ linguriţă chili 2 linguri pastă de roşii 1 foaie de dafin oregano uscat pătrunjel verde sare 4 chifle mari bine rumenite

Mod de preparare pentru gulaş în pâine

Se taie carnea bucăţi potrivite şi se prăjeşte, pe toate părţile, în ulei bine încins. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se continuă rumenirea până când începe să se înmoaie.

Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, morcovul ras şi cartofii tăiaţi bucăţi mari. Se adaugă boiaua dulce, chili, o foaie de dafin, sare, după gust, şi apă care să acopere ingredientele. Se lasă să fiarbă sub capac, la foc potrivit, până se înmoaie cartofii. Se adaugă pasta de roşii, oregano uscat, după gust, şi se lasă să mai fiarbă 2-3 clocote. Se taie câte un capac deasupra fiecărei chifle, se scoate cu grijă miezul din interior, se umplu cu gulaş şi se servesc presărate cu pătrunjel verde tocat fin. Şi gata cel mai bun gulaş în pâine!

Mai multe