Gulaş tradiţional

29 ianuarie 2015   Rețete cu carne

Pentru ştim că vă place carnea şi mai ales mâncărurile cu sos, vă propunem acest gulaş tradiţional, o reţetă delicioasă.

Ingrediente pentru gulaş tradiţional

600 g carne de vită 3 cepe mari 2 morcovi 1 ½ linguri boia dulce şi iute 1 lingură Delikat Legume 4 cartofi 2 ardei graşi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică 250 ml pulpă de roşii conservă 2 foi de dafin 2 căţei de usturoi pătrunjel verde chimen sare piper

Mod de preparare pentru gulaş tradiţional

Se taie ceapa mărunt şi usturoiul feliuţe subţiri. Se călesc în ulei bine încins până se înmoaie bine. Se adaugă carnea tăiată bucăţi potrivite şi se continuă călirea până începe

să se înmoaie. Se adaugă morcovii, rădăcinile de pătrunjel, ţelina, ardeii graşi şi cartofii, tăiate cubuleţe sau rondele, după preferinţă. Se adaugă 500 ml apă caldă, foile de dafin şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când legumele şi carnea sunt pătrunse. Se adaugă pulpa de roşii, boiaua, Delikat Legume, chimen, sare şi piper, după gust. Se lasă să mai fiarbă circa 10 minute. Acest gulaş tradiţional se serveşte cald, garnisit cu pătrunjel.

Mai multe