Hot-dog în aluat cu mac şi susan
Există mai multe legende privind apariţia acestui preparat, iar mai toate amintesc de servirea cărnii între două felii de pâine pentru a proteja mâinile, atunci când aceasta este încă fierbinte. Încearcă şi tu o reţetă diferită cu mac şi susan, foarte săţioasă şi apetisantă!
Ingrediente
115 g cremă de brânză cu ceapă verde
½ linguriţă usturoi pudră
2 linguri seminţe susan
1 lingură seminţe mac
1 lingură ceapă pudră
8 crenvurşti
1 aluat congelat
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-un bol, amesteci crema de brânză cu usturoiul pudră. Separat, într-un alt vas, combini seminţele de susan, mac şi ceapa pudră. Aşezi pe o farfurie întinsă.
Decongelezi aluatul, îl întinzi într-o foaie, apoi îl decupezi în 8 pătrate egale. Ungi fiecare formă cu 1 lingură din compoziţia cu cremă de brânză, exceptând marginile. Aşezi crenvurştii şi rulezi. Dai prin mixul de seminţe. Dai la cuptor într-o tavă 16-18 minute sau până când se rumenesc uşor. Serveşti după ce s-au răcit puţin.
Sursa https://www.pillsbury.com