Iepure cu prune

18 decembrie 2014   Rețete cu carne

Dacă-ţi doreşti un meniu original pentru Sărbătorile din acest an, iată o delicatesă care-i va cuceri, fără îndoială, pe invitaţii tăi.

Ingrediente

1 kg spate de iepure (fără pulpe şi coaste) 1 linguriţă sare 1 vârf de cuţit piper 3 linguri oţet 500 ml vin roşu 1 crenguţă de cimbru 3 frunze de dafin 3 linguri ulei 250 g prune uscate 2 linguri de gem de măceşe 2 linguri făină 1 lingură unt

Mod de preparare

Se spală spatele de iepure, se condimentează cu sare şi piper şi se pune într-un castron. Se acoperă cu cimbru proaspăt, se adaugă oţetul, vinul roşu şi frunzele de dafin. Se lasă la marinat peste noapte.

Se încinge uleiul într-o tigaie mai mare şi mai înaltă şi se pune iepurele. Se adaugă 200 ml de apă şi sosul de la marinată. Se acoperă cu un capac şi se lasă, la foc mic, până se

pătrunde.

Se adaugă jumătate din prune, gemul, se amestecă şi se lasă până se înmoaie prunele. Se scoate carnea din sos.

Se pune făina dizolvată în puţină apă şi se fierbe sosul 20 de minute. Se trece prin sită, se adaugă prune uscate tăiate bucăţi, untul, sare şi piper, după gust. Se taie iepurele în porţii şi se serveşte cu sos şi cu găluşte cu verdeaţă.

sursa foto: ImageFood

Mai multe