Kebab cu sos tzaziki
Această reţetă poate fi face atât la grătar, cât şi pe grill. O poţi prepara din orice fel de carne, dar dacă vrei să urmezi reţeta tradiţională turcească, foloseşte carne de miel.
De ce ai nevoie pentru kebab cu sos tzatziki
500 g crane tocată
1 linguriţă boia de ardei, iute sau dulce
1 linguriţă chimen
1 praf nucşoară
sare
pătrunjel
Pentru sos
300 g iaurt grecesc
100 g castravete
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi
1 linguriţă zeamă de lămâie
sare
piper
mentă
Cum se prepară kebabul cu sos tzatziki
Căleşti un minut usturoiul tocat în ulei, apoi scoţi usturoiul şi laşi uleiul la răcit. Amesteci iaurtul cu castravetele ras, pui uleiul aromat, menta tocată, zeama de lămâie, sare şi piper după gust. Dai sosul la frigider.
Amesteci carnea cu sare, piper, boia, chimen şi nucşoară după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă, le înfigi pe beţe de frigărui şi le rumeneşti pe toate bărţile. Serveşti kebabul cu sos tzatziki.