Kebap de berbec
Iată un preparat turcesc care te va îmbia să te înfrupţi din el încă de cum îi ve simţi aromele inconfundabile.
Ingrediente
4 lipii 1 kg pulpă de berbec 3 cepe 2 ardei iuţi 2 căni oţet de mere 3 căţei de usturoi 4 linguri cimbru ½ cană ulei 4 roşii ½ varză albă ½ varză roşie sare piper
200 g kefir
2 căţei de usturoi
1 lingură mărar
1 lingură ulei
200 g roşii din conservă
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei
Preparare
Faci o marinată din oţet, cimbru, usturoiul mare pisat, ardeii iuţi tocaţi, ceapa mărunţită, o jumătate de cană cu ulei, sare şi piper. Pui carnea de berbec în această marinată peste noapte, apoi o aşezi într-o tavă, torni o parte din marinată şi o dai la cuptor pentru două ore. Stropeşti friptura cu sosul din tavă. Pentru sosul alb, amesteci kefirul cu usturoiul
pisat, uleiul, mărarul tocat şi condimentezi cu sare şi piper. Pentru sosul roşu, căleşti ceapa şi usturoiul tocate câteva minute, adaugi roşiile mărunţite şi laşi să se călească 10 minute. Condimentezi după gust. Toci varza mărunt şi o freci cu sare. După ce s-a făcut carnea de berbec, o tai felii fine şi o aranjezi în lipie, pe o farfurie. Pui alături
salata de varză, roşiile felii şi sosurile aromate.