Linguine cu ricotta și creveți
Linguine cu ricotta și creveți te cucerește din prima furculiță. Este ideal pentru momentele când vrei să te răsfeți cu ceva special.
Ingrediente
250 g linguine integrale
300 g creveți jumbo
1 linguriță ulei de măsline
piper negru, proaspăt măcinat
sare
200 g ricotta light
coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
2 căței de usturoi zdrobiți
1 lingură ulei de măsline
frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare
Fierbi linguinele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrezi 50 ml din apa în care au fiert pastele, apoi scurgi.
Cureți și speli creveții, îi condimentezi cu sare și piper, apoi îi ungi cu puțin ulei. Încingi o tigaie grill și coci creveții 2–3 minute pe fiecare parte, până devin roz și ușor rumeniți.
Într-un bol, amesteci ricotta cu zeama și coaja de lămâie, usturoiul zdrobit și uleiul de măsline. Adaugi apa de la paste treptat, până când sosul devine cremos.
Torni sosul peste linguinele calde și amesteci ușor. Împarți pastele în farfurii, așezi deasupra creveții la grătar și presari busuioc proaspăt și piper.