Linte cu carne de porc

11 noiembrie 2014   Rețete cu carne

Lintea este un aliment foarte sănătos , datorită nutrienţilor pe care îi conţine. Motiv pentru care, în multe popoare, nu trece săptămână fără a se mânca cel puţin o dată un preparat cu linte.

Ce ai nevoie

600 g pulpă de porc 2 linguri ulei 400 g linte verde 1 morcov 1 ceapă mare 1 felie de ţelină 1 cartof mai mare 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin pătrunjel verde sare piper

Cum se prepară

Se taie carnea bucăţele şi se rumeneşte uşor pe toate părţile în ulei. Se adaugă legumele curăţate şi tăiate cubuleţe, ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se adaugă 2-3 linguri de apă,

se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se amestecă din când în când şi se mai adaugă câte puţină apă, până când carnea şi legumele sunt bine pătrunse.

Se adaugă lintea înmuiată şi fiartă separat, foile de dafin, pătrunjel tocat fin, sare şi piper, după gust. Se lasă să mai fiarbă 3-4 minute şi se serveşte.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe