Lipie cu carne de porc şi salată de varză

17 martie 2017   Rețete cu carne

Uşor de preparat şi chiar de luat la pachet, lipiile cu carne de porc şi salată verde sunt o gustare delicioasă în zilele de primăvară.

De ce ai nevoie pentru a pregăti lipie cu carne de porc şi salată de varză

1 lingură ulei

600 g file de porc

370 g sos de tomate

130 ml apă

1 linguriţă zahăr brun

oţet de mere, după gust

oregano, după gust

8 lipii mexicane sau tortilla

mărar, după gust

sare, după gust

Pentru salată

130 g iaurt

120 g smântână

1 lingură oţet de mere

300 g varză creaţă

1 măr

mărar tocat, după gust

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti lipia cu carne de porc şi salată de varză

Pentru salată, combini iaurtul, smântâna şi oţetul, într-un bol. Condimentezi cu sare şi piper,după gust. Adaugi varza tocată, mărul ras, mărar, acoperi şi laşi deoparte. Rumeneşti carnea într-o tigaie, în puţin ulei, timp de aproximativ 10 minute. În alt vas, dai la foc mediu sosul de tomate, apa, zahărul, oţet şi oregano, 7-8 minute, până obţii un amestec omogen. Încălzeşti puţin lipiile pe grătar, le ungi cu sos, apoi pui carnea feliată şi salata. Presari mărar tocat pe deasupra şi le rulezi. Serveşti imediat.

Sursa http://www.taste.com.

Mai multe