Macrou pe pat de orez

23 octombrie 2015   Rețete cu carne

Macrou este un peşte pentru orice buzunar. Orezul, la fel. De ce să nu le combini într-un preparat de succes?

Ingrediente

4 fileuri macrou 250 g orez cu bobul lung 2-3 ciuperci proaspete 1 lingură unt 50 ml ulei 2 linguri zeamă de lămâie 1 lămâie feliată frunze de salvie verde frunze de pătrunjel verde sare piper susan pentru decor

Mod de preparare

Amesteci zeama de lămâie cu două linguri de ulei, sare şi piper, ungi fileurile de peşte cu acest sos şi le aşezi într-un vas termorezistent, la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc uşor. Speli orezul în mai multe ape şi îl fierbi, circa 10 minute, la foc mic, într-un litru de apă, la care adaugi restul de ulei, sare şi piper, după gust. Stingi focul, laşi vasul acoperit încă 20 de minute, să se umfle orezul. Căleşti ciupercile feliate în unt, la foc mic, până se înmoaie.

Ungi un vas termo-rezistent cu ulei sau cu unt, aşezi ciupercile călite la fundul vasului, adaugi orezul scurs de zeamă şi deasupra aşezi fileurile rumenite de peşte. Garniseşti cu felii de lămâie şi dai vasul la cuptor pentru circa 10 minute. Scoţi vasul de la cuptor şi serveşti peştele cald, garnisit cu frunze de pătrunjel şi salvie şi cu felii de lămâie. Opţional, se poate servi cu brânză rasă deasupra şi cu susan.

Mai multe