Magiritsa - supă grecească de miel

17 aprilie 2025   Rețete cu carne

Magiritsa - supă grecească de miel e servită tradițional în noaptea de Înviere, după slujba de Paște.

Magiritsa - supă grecească de miel e servită tradițional în noaptea de Înviere, după slujba de Paște.

Ingrediente

800 g organe de miel

1,5 l apă

1 ceapă mare

2 morcovi

1 păstârnac

2 tulpini de țelină

3 căței de usturoi

2 foi de dafin

1 linguriță piper boabe

sare, după gust

1 lingură ulei de măsline

1 legătură mărar proaspăt

2 ouă

2 lămâi

200 g smântână

Mod de preparare

Speli organele de miel, le tai bucăți mici și le pui într-o oală mare cu 1,5 l de apă. Lași să dea în clocot și spumezi bine.

Toci ceapa, morcovii, păstârnacul și țelina cuburi mici. Călești ceapa 2-3 minute, apoi pui ceapa călită în oala cu organele. Adaugi legumele tocate, usturoiul zdrobit, foile de dafin și piperul boabe. Fierbi la foc mic aproximativ 1 oră, până când organele sunt fragede.

Într-un bol, bați ouăle cu sucul de la lămâi și smântâna până se omogenizează.

Când supa este gata, torni câte puțin din supa fierbinte peste compoziţia de ouă și smântână pentru a tempera ouăle, amestecând continuu. După ce ouăle au fost temperate, torni totul în oală, amestecând continuu pentru a obține o textură cremoasă.

Potrivești de sare și presari mărar verde, tocat fin. Servești supa fierbinte, garnisită cu ierburi proaspete.

Mai multe