Mâncare cu cartofi şi costiţă afumată

3 februarie 2015   Rețete cu carne

Pentru orice pofticios, mâncarea cu cartofi şi costiţă afumată este combinaţia perfectă.

Ingrediente pentru mâncare cu cartofi şi costiţă afumată

1 kg cartofi 300 g ceapă 200 g costiţă afumată 500 g brânză foarte grasă

Mod de preparare pentru mâncare cu cartofi şi costiţă afumată

Se curăţă cartofii şi se fierb întregi circa 20 de minute. Se scurg de apă şi se taie rondele. Se căleşte ceapa tocată mărunt, se adaugă costiţa tăiată cuburi şi se lasă pe foc până se înmoaie. Separat, se sotează rondelele de cartofi pe ambele părţi, întorcându-le uşor, să nu se sfărâme. Se adaugă costiţa şi ceapa şi se mai ­lasă două minute. Se toarnă totul ­într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune deasupra brânza tăiată felii mai groase şi se coace în cuptorul încins până se topeşte brânza. Şi gata, această delicioasă reţetă de mâncare cu cartofi şi costiţă afumată.

Mai multe