Mâncare de fasole cu costiţă şi cârnaţi

25 noiembrie 2015   Rețete cu carne

Pentru că este perioada fasolei cu ciolan, cârnaţi ori costiţă, iată o reţetă bună să te lingi pe degete:

Ingrediente (4-6 porţii)

500 g fasole boabe 300 g cârnaţi de casă afumaţi 300 g costiţă afumată 3 morcovi potriviţi 1 ceapă mare 1 rădăcină de pătrunjel 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1 crenguţă salvie uscată 1 fir de rozmarin pătrunjel verde sare piper

Preparare

Înmoi fasolea în apă rece cu câteva ore înainte sau de seara, o strecori şi o fierbi 15-20 de minute în două ape, pe care le strecori şi le arunci. Acoperi apoi fasolea cu apă caldă, adaugi firul de rozmarin şi crenguţa de salvie şi o laşi să fiarbă până se înmoaie.

Scoţi rozmarinul şi salvia, adaugi ceapa tocată mărunt, rădăcina de pătrunjel, morcovii tăiaţi pe lungime, două linguri de ulei, sare şi piper şi laşi să fiarbă până când totul este bine pătruns. Adaugi bulionul şi fierbi câteva minute.

Separat, prăjeşti în res­tul de ulei cârnaţii tăiaţi în bucăţi de 4-5 cm şi costiţa tăiată tot bucăţi, le aşezi deasupra fasolei şi laşi la cuptor 15 minute. Serveşti mâncarea decorată cu bucheţele de pătrunjel verde.

Mai multe