Mâncare de fasole verde cu bacon
În sezonul cald, fasolea verde este un ingredient nelipsit de pe mesele gospodinelor din ţara noastră. Aşa că azi ţi-a pregătit o reţetă simplă. În total, mâncarea de fasole verde se prepară într-o oră şi 30 de minute, iar rezultatul va fi de-a dreptul delicios.
Ingrediente
170 g bacon, tăiat bucăţele 1 ceapă potrivită, tăiată fin 3 căţei de usturoi, feliaţi fulgi de ardei iute, după gust sare grunjoasă piper negru măcinat 1,2 kg fasole verde, curăţată 350 ml supă de pui sau de legume 60 ml oţet de mere 2 linguri unt
Mod de preparare
Căleşti baconul într-o oală încăpătoare, la foc mediu spre mare, şi îl ţii amestecând frecvet, până se topeşte grăsimea şi baconul începe să devină crocant, aproximativ 6 minute. Adaugi ceapa, usturoiul şi fulgii de ardei iute şi le căleşti împreună, amestecând, până când ceapa se înmoaie, dar nu e prea prăjită, cam 8 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Adaugi fasolea verde, torni supa de pui şi oţetul şi amesteci ca să se combine aromele. Laşi să dea în clocot, reduci la foc mic, acoperi vasul şi fierbi mâncarea 45 de minute, amestecând din când în când, până când tecile de fasole verde sunt moi, dar puţin crocante.
Dai capacul la o parte, dai flacăra mai mare, adaugi untul şi mai fierbi 5 minute, amestecând, până când lichidul a scăzut şi a devenit un sos delicios. Condimentezi cu sare şi piper şi serveşti.
Sursa + foto: www.seriouseats.com