Mâncare de gutui cu carne de porc
Este un fel de mâncare potrivit la început de toamnă. Acest preparat îţi va umple casa de mirosuri delicioase, iar parfumul gutuilor este inconfundabil.
Ingrediente pentru mâncarea de gutui cu carne de porc
1,5 kg gutui
600 g pulpă sau spată de porc
2-3 linguri ulei
2 linguri zahăr
sare
piper
Cum prepari mâncarea de gutui cu carne de porc
Speli gutuile, le tai sferturi, apoi îndepărtezi cotoarele și semințele. Speli carnea de porc și o tai cuburi de mărime potrivită. Le condimentezi cu sare și piper, după gust, apoi le prăjești în ulei încins, pe toate părțile, 8-10 minute, până ce se rumenesc.
Scoți carnea pe o farfurie și, în același vas, călești gutuile 5 minute. Pui zahărul la caramelizat, iar când e topit adaugi 200 ml de apă și continui fierberea până ce caramelul s-a dizolvat.
Torni lichidul peste gutui, adaugi carnea și potrivești gustul de sare și piper. Acoperi vasul cu un capac și ții la foc mediu până până ce fructele și carnea s-au gătit și sosul s-a îngroșat. Servești mâncarea de gutui cu pâine de casă sau cu garnitura preferată.