Medalioane de curcan cu legume

2 decembrie 2025   Rețete cu carne

Medalioanele de curcan cu legume sunt alegerea ideală pentru cei care caută o rețetă ușoară, plină de aromă, este perfectă pentru întreaga familie.

Ingrediente

1-2 frunze de salvie proaspătă sau ½ linguriță uscată

300 g piept de curcan

2 linguri ulei de măsline

150 g ciuperci champignon, tăiate jumătăți

300 g dovleac plăcintar, tăiat cuburi

1 ceapă albă mare, tăiată felii groase

1 linguriță zeamă de lămâie

sare

piper negru, proaspăt măcinat

câteva semințe de dovleac, pentru decor

Mod de preparare

Tai carnea medalioane egale și le condimentezi cu sare, piper, zeamă de lămâie și 1 lingură de ulei de măsline. Le lași 10–15 minute la marinat.

Într-un bol mare, amesteci dovleacul, ceapa și ciupercile cu 1 lingură de ulei, sare, piper și frunzele de salvie.

Pui legumele într-un vas ceramic sau o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așezi medalioanele de curcan deasupra. Dai tava la cuptor 25-30 de minute, până când legumele sunt moi și caramelizate, iar curcanul este fraged și rumenit ușor.

Scoți din cuptor, presari câteva semințe de dovleac și servești cald.

Mai multe