Mingiuţe de pui cu sos alb

3 octombrie 2014   Rețete cu carne

Cred că ne-am specializat în chifteluţe. sau poate că niciodată nu te mai saturi şi tot timpul intervin idei noi. Una dintre ele o poţi găsi mai jos.

Ingrediente

500 g piept de pui 1 ceapă mare 3 felii de pâine 1 pahar de lapte 2 ouă 4 căţei de usturoi sare piper 250 g pesmet ulei pentru prăjit

Pentru sos

500 g iaurt mai gras

2 castraveţi verzi

4 căţei de usturoi

1/2 linguriţă chimen

1 castravecior murat

câteva fire de mărar

sare

piper

Mod de preparare

Se toacă pieptul de pui, iar pâinea se înmoaie în lapte şi se stoarce bine. Într-un castron se amestecă carnea cu pâinea, cu ceapa dată pe răzătoarea mare şi cu

ouăle. Se adaugă usturoiul pisat, sare şi piper, după gust, şi se amestecă compoziţia foarte bine.

Într-un castron se amestecă iaurtul cu usturoiul pisat, sare şi piper. Castraveţii verzi se curăţă de coajă, se rad, iar cel murat se toacă mărunt. Se adaugă chimenul, mărarul tocat şi se amestecă bine.

Se formează chifteluţe rotunde care se dau prin pesmet. Se încinge bine uleiul şi se prăjesc pe ambele părţi. Se servesc calde, alături de sosul de iaurt.

sursa foto: StockFood

Mai multe