Minirulade de vită
Pentru ocazii speciale sau nu, aceste minirulade de vită sunt un adevărat deliciu.
Ingrediente
500 g pulpă de vită 2 cârnaţi trandafir 1 ardei roşu ½ ardei verde 2 căţei de usturoi 100 g caşcaval 3-4 linguri ulei de măsline 100 ml vin roşu sec cimbru sare piper Mod de preparare
Se taie carnea în 5 felii subţiri, se aplatizează uşor cu ciocanul de carne şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se taie ardeii şuviţe, pe lungime, usturoiul se taie felii subţiri, iar cârnaţii pe lungimea fiecărei bucăţi. Pe fiecare felie de carne se aşază o bucată de cârnat, lângă ea se pune o bucăţică de caşcaval, şuviţe de ardei verde şi roşu. Se adaugă câteva felii de usturoi şi se rulează carnea cu umplutura în interior. Toate ruladele se leagă cu aţă şi se aşază într-o tavă. Se stropesc cu ulei, se adaugă vin, sare, piper, după gust şi cimbru. Se pun la cuptor având grijă să se stropească din când în când cu sosul din tavă. Se servesc cu orez fiert şi sosul din tavă adus într-un castronel separat.