Mititei cu carne de vită şi miel
Fel şi fel de cărnuri care sfârâie pe grătare! Iată şi propunerea noastră pentru azi!
Ingrediente (6 porţii) 500 g carne de vacă din zona cefei (împănată cu grăsime) 200 g carne de miel ½ linguriţă piper măcinat 1 praf de bicarbonat 1 linguriţă cimbru uscat 1 căpăţână usturoi sare
Mod de preparare
Treci de trei ori carnea prin maşina de tocat, o amesteci cu piper, cimbru, sare, după gust, şi bicarbonat diluat cu o lingură de apă. Separat, zdrobeşti usturoiul, îl amesteci cu trei linguri de apă, apoi îl strecori.
Amesteci zeama de usturoi cu tocătura, frământând-o bine cu mâna, până este absorbită complet zeama. Laşi compoziţia circa trei ore la rece. Din pasta de mici, modelezi, cu palmele umezite în apă rece, mititei potriviţi ca mărime, îi aşezi pe un platou şi îi laşi să stea la rece aproximativ 30 de minute.
Încingi grătarul, apoi cu palmele umezite cu apă rece rulezi pe rând fiecare mititel, îi aşezi pe grătar şi îi laşi să se rumenească pe fiecare parte.