Musaca de vinete cu carne de porc
E sezonul vinetelor. Vinete coapte, zacuscă de vară, ori ghiveci. Dar de ce nu şi o musaca de vinete cu carne de porc? Mmmm, ce bun...
Ingrediente
4 vinete mari 1 kg carne de porc tocată 3 cepe 600 g roşii 3 linguri ulei 300 g caşcaval o legătură pătrunjel boia dulce sare piper 3 linguri pesmet
Cum se prepară
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei până devine aurie, apoi se ia de pe foc. Se curăţă vinetele de coajă, se taie rondele groase cam de 1 cm, se sărează şi se lasă la scurs (se poate pune peste vinete un fund de lemn cu o greutate pe el). După ce s-au scurs, se prăjesc puţin în ulei încins şi se scot pe o hârtie absorbantă. Se amestecă bine carnea cu pătrunjelul tocat, ceapa şi condimentele. Într-un vas termorezistent se pune un strat de vinete, apoi roşiile tocate, apoi carnea şi tot aşa până se termină toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de vinete. Peste el se presară un strat gros de caşcaval ras şi pesmet şi se coace la cuptor 1-1,5 ore.