Musaca de vinete şi carne tocată
Iată un fel de mâncare gustos şi săţios care poate fi preparat în orice zi a săptămânii!
Ingrediente 1 kg carne tocată, pui sau vită 4 vinete 1 ceapă 1 legătură mărar tăiat fin 1 legătură pătrunjel tocat 150 g caşcaval ras 3 roşii 2 linguri bulion 3 linguri ulei 2 ouă sare piper
Mod de preparare
Speli vinetele sub jet de apă, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi 1 oră să iasă amăreala din ele, apoi le speli, le usuci şi le frigi pe ambele părţi pe grătarul bine încins.
Separat, amesteci carnea cu bulionul, sare şi piper după gust. Încingi 2 linguri de ulei şi pui ceapa tăiată mărunt la călit. Când devine sticloasă, adaugi carnea tocată. O ţii până scade zeama. Amesteci. O dai deoparte şi încorporezi pătrunjelul, mărarul şi ouăle bătute. Omogenizezi compoziţia. Dai roşiile prin răzătoare.Ungi o tavă, aşezi un strat de vinete fripte, apoi jumătate din carnea tocată, iar un strat de vinete, carne şi termini cu vinete. Torni roşiile răzuite şi dai la cuptorul încins, aproximativ 50 de minute. Scoţi tava, presari caşcavalul ras şi o bagi din nou până gând se gratinează caşcavalul.