Musaca turcească
Musacaua turcească este diferită de cea grecească sau românească. Îţi recomandăm această reţetă de musaca.
Ingrediente
2-3 vinete mari
250 g carne tocată
4 căței de usturoi zdrobiți
3 roșii tăiate rondele
sare
piper
2 cepe tăiate mărunt
2 linguri ulei
2 linguri bulion
1 lingură boia dulce
100 ml sos de roșii
frunze de pătrunjel tăiate fin, pentru servit
Mod de preparare
Speli vinetele, le tai în felii mai groase, le dai cu sare și le lași deoparte 30 de minute, apoi le clătești sub jet de apă și le usuci.
Încingi uleiul, prăjești feliile de vinete și le scoți pe șervețele absorbante, apoi le așezi într-o tavă tapetată.
În același ulei călești cepele, presari sare și piper, după gust, apoi adaugi usturoiul și amesteci. Lași câteva minute și pui carnea tocată. O ții până devine albicioasă, apoi adaugi bulionul, boiaua și sosul de roșii. Fierbi acoperit 10-15 minute.
Pui pe fiecare bucată de vânătă din tavă câte 1-2 linguri de carne, așezi deasupra rondele de roșii și dai tava la cuptorul încins, 20 de minute.
Servești musacaua decorată cu pătrunjel.