Mușchi de vită sous vide cu legume la grătar
Mușchi de vită gătit perfect sous vide, însoțit de legume coapte la grătar este un preparat plin de aromă și elegant pe farfurie.
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
300 g mușchi de vită
1 linguriță rozmarin
1 ceapă tăiată felii
1 cățel usturoi zdrobit
1 ardei roșu tăiat fâșii
1 dovlecel tăiat rondele groase
sare
piper
Mod de preparare
Condimentezi bucățile de vită cu sare, piper, rozmarin și usturoi. Le pui într-o pungă vidată sau cu închidere și gătești sous vide carnea la 56°C, 1 h.
Între timp, ungi legumele cu ulei de măsline, pui sare și piper, le coci pe grill sau tigaie grill 4–5 minute, până capătă dungi frumoase și rămân ușor crocante.
Scoți carnea din pungă, o ștergi ușor cu șervețele și o rumenești 1 minut pe fiecare parte într-o tigaie încinsă, fără ulei. Tai carnea felii groase și le servești alături de legumele la grătar.