Muşchiuleţ de porc în foitaj

23 februarie 2016   Rețete cu carne

este acel gen de reţetă care ne face cu ochiul numai când vedem poza.

Ingrediente

1 kg muşchiuleţ porc

1 pachet aluat foitaj

100 g unt

1 lingură pătrunjel tocat

300 g ciuperci

4-5 felii şuncă de Praga

1 ou

2 linguri vin alb sec

rozmarin

sare

piper

Mod de preparare Cureţi carnea de pieliţe şi grăsime, o speli, o usuci şi o prăjeşti puţin în unt, cât să facă o crustă. Scoţi muşchiul din tigaie, îl condimentezi cu sare, piper şi cu rozmarin tocat mărunt. În untul din tigaie căleşti ciupercile cu pătrunjel şi le stingi cu vinul.

Întinzi aluatul în foaie groasă de 3-4 mm. Pe foaie aşezi bucăţile de şuncă una lângă alta, peste care pui muşchiuleţul şi acoperi uniform cu ciupercile. Rulezi foaia, lipeşti bine la capete şi tai surplusul de aluat, cu care vei face un decor pe ruladă. Ungi o tavă cu unt, aşezi rulada, o ungi cu oul bătut şi coci în cuptorul încins aproximativ 25 minute, la foc iute.

de la Petre Vartolomei, Buşteni

Mai multe