Muşchiuleţ de porc în foitaj
este acel gen de reţetă care ne face cu ochiul numai când vedem poza.
Ingrediente
1 kg muşchiuleţ porc
1 pachet aluat foitaj
100 g unt
1 lingură pătrunjel tocat
300 g ciuperci
4-5 felii şuncă de Praga
1 ou
2 linguri vin alb sec
rozmarin
sare
piper
Mod de preparare Cureţi carnea de pieliţe şi grăsime, o speli, o usuci şi o prăjeşti puţin în unt, cât să facă o crustă. Scoţi muşchiul din tigaie, îl condimentezi cu sare, piper şi cu rozmarin tocat mărunt. În untul din tigaie căleşti ciupercile cu pătrunjel şi le stingi cu vinul.
Întinzi aluatul în foaie groasă de 3-4 mm. Pe foaie aşezi bucăţile de şuncă una lângă alta, peste care pui muşchiuleţul şi acoperi uniform cu ciupercile. Rulezi foaia, lipeşti bine la capete şi tai surplusul de aluat, cu care vei face un decor pe ruladă. Ungi o tavă cu unt, aşezi rulada, o ungi cu oul bătut şi coci în cuptorul încins aproximativ 25 minute, la foc iute.
de la Petre Vartolomei, Buşteni