Omletă cu cod şi legume

6 octombrie 2015   Rețete cu carne

Pentru această reţetă simplă potrivită pentru micul dejun, poţi folosi orice fel de peşte vrei.

Ai nevoie de

4 ouă 1 legătură mărar tocat sare piper 2 linguri smântână ulei pătrunjel

1 file de cod

1 ardei gras roşu

1 ardei gras verde

1 ceapă

zeamă de lămâie

Mod de preparare

Speli şi tai julien ardeii şi ceapa, apoi le aşezi într-un vas, uns în prealabil. Peştele spălat îl dai cu sare şi piper şi îl aşezi deasupra legumelor. Acoperi vasul cu folie de aluminiu de la Fino şi-l introduci la cuptorul încins, în prealabil, pentru 20 de minute. Scoţi folia de aluminiu şi pui legumele într-un bol, iar fileul de peşte îl rupi cu mâna, după ce s-a răcorit, apoi îl adaugi peste legumele călduţe. Potriveşti de sare şi piper şi stropeşti toate ingredientele cu zeama de lămâie. Pentru omletă, baţi ouăle cu mărarul, smântâna, sarea şi cu piperul. Torni câţiva stropi de ulei într-o tigaie şi, după ce s-a încins, coci omleta pe o parte şi pe cealaltă. În momentul servirii, aşezi omleta, pui legumele cu peştele, apoi o îndoi. Decorezi cu crenguţe de pătrunjel proaspăt.

Mai multe