Orez cu pui şi legume

20 iunie 2017   Rețete cu carne

Combinaţia de orez, carne de pui şi alte legume te va scoate din încurcătură dacă nu mai ştii ce să le găteşti celor dragi. Iată un preparat light, care nu îţi va pica greu la stomac.

Ingrediente

1 piept de pui 1 cană orez cu bobul lung 5 roşii 1 ardei gras 1 morcov ras 4 căţei usturoi 4 linguri ulei 3 fire ceapă verde 3 căni supă de pui sau de legume sare piper

Mod de preparare

Dai pieptul de pui cu sare şi îl ţii la frigider 30 de minute. Îl scoţi, îl speli, îl dai cu sare şi piper şi îl aşezi într-o tavă. Torni 2 linguri de ulei peste el, puţină apă şi adaugi 2 căţei de usturoi pisaţi. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai tava 20 de minute la cuptor, apoi scoţi folia şi mai ţii până când se rumeneşte carnea.

Separat, în alt vas, pui orezul spălat în câteva ape reci, roşiile tăiate, ardeiul gras făcut fâşii, morcovul, ceapa şi usturoiul rămas mărunţite. Presari sare şi piper, după gust, adaugi uleiul, amesteci şi torni supa. Dai vasul la cuptor până când scade zeama. Îl serveşti alături de pieptul de pui.

Foto: Profimedia

Mai multe