Ouă benedict

6 ianuarie 2015   Rețete cu carne

Sunt o idee perfectă pentru un mic dejun săţios: ouă benedict.

Ai nevoie de

4 ouă

1 lingură oţet

4 felii bacon

2 chifle

chifle

2 linguri unt

pătrunjel tocat

>Pentru sos

2 gălbenuşuri

1 lingură zeamă de lămâie

piper

½ lingură apă

100 g unt

1 praf de sare

Pentru sos, umple pe jumătate o cratiţă cu apă fierbinte. Pune deasupra un alt vas, însă ai grijă ca fundul lui să nu atingă apa. Amestecă în vas gălbenuşurile, sucul de lămâie, piperul şi apa. Adaugă încet untul şi amestecă până ingredientele se omogenizează. Adaugă sare şi dă deoparte.

Prăjeşte baconul şi ouăle, însă gălbenuşurile trebuie să rămână moi. Taie chiflele în jumătate, unge-le cu unt, pune peste o bucată de bacon, oul şi sosul. Presară pătrunjel tocat pe deasupra acestor ouă benedict .

chiflele

Cuiburi cu oua de prepelita

Cuiburi cu oua de prepelita

Spanac cu oua posate

Spanac cu oua posate

Chec cu oua si sunca

Chec cu oua si sunca

Sursa foto http://kitchenswagger.com

http://kitchenswagger.com

Mai multe