Ouă benedict
6 ianuarie 2015
Rețete cu carne
Sunt o idee perfectă pentru un mic dejun săţios: ouă benedict.
Ai nevoie de
4 ouă
1 lingură oţet
4 felii bacon
2 chifle
2 linguri unt
pătrunjel tocat
>Pentru sos
2 gălbenuşuri
1 lingură zeamă de lămâie
piper
½ lingură apă
100 g unt
1 praf de sare
Pentru sos, umple pe jumătate o cratiţă cu apă fierbinte. Pune deasupra un alt vas, însă ai grijă ca fundul lui să nu atingă apa. Amestecă în vas gălbenuşurile, sucul de lămâie, piperul şi apa. Adaugă încet untul şi amestecă până ingredientele se omogenizează. Adaugă sare şi dă deoparte.
Prăjeşte baconul şi ouăle, însă gălbenuşurile trebuie să rămână moi. Taie chiflele în jumătate, unge-le cu unt, pune peste o bucată de bacon, oul şi sosul. Presară pătrunjel tocat pe deasupra acestor ouă benedict .
Sursa foto http://kitchenswagger.com