Ouă învelite în bacon în sos de muştar

16 iunie 2015   Rețete cu carne

Ouăle se decojesc mai uşor dacă pui sare şi puţin oţet în apa în care le fierbi. Ca să obţii ouă moi, le fierbi 3 minute, pentru ouă tari – 5-7 minute. Dacă le fierbi 10 minute, gălbenuşul îşi va schimba culoarea şi va fi foarte greu de digerat. pentru această reţetă ai nevoie de ouă fierte tari.

Ingrediente

4 ouă 400 g cartofi 1 fir praz 1 linguriţă făină 125 ml supă instant 2 linguri smântână 1 lingură muştar iute 1 vârf de cuţit cu zahăr 1 lingură unt 4 felii bacon 1 lingură ulei câteva fire pătrunjel verde sare piper

Preparare

Cureţi cartofii, îi speli, îi tai în sferturi şi-i fierbi în apă cu sare. Fierbi ouăle tari şi le cureţi de coajă. Tai prazul rondele fine şi-l căleşti într-o lingură de unt, adaugi făina, apoi torni supa treptat, amestecând continuu. Laşi să fiarbă 10 minute, iei vasul de pe foc, adaugi smântâna, muştarul, condimentezi cu zahăr, sare şi piper, după gust, şi presari pătrunjelul tocat fin. Înfăşori fiecare ou într-o felie de bacon, prinzi cu o scobitoare şi rumeneşti în puţin ulei. Aşezi sosul într-un vas, pui ouăle şi le serveşti cu cartofi fierţi.

Mai multe