Ouă scoţiene, un deliciu cu carne de vită
Dacă nu ai mai încercat niciodată reţeta de ouă scoţiene, acum e momentul să ieşi din zona ta de confort. Sunt delicioase şi uşor de preparat.
Ingrediente (2 porţii)
2 ouă 300 g carne tocată de vită 1 linguriţă muştar 1 linguriţă ketchup 80 g pesmet 1 ceapă albă 20 g pătrunjel ulei, pentru prăjit
Pentru salată
1 castravete mare
1 ceapă verde
20 g mărar
1 lingură ulei
1 linguriţă oţet
sare
piper
zahăr
Mod de preparare
Fierbi 2 ouă, la foc mare, într-o oală cu apă, aproximativ 5 minute.
Foloseşti un cuţit special pentru curăţat legume şi fructe şi tai castravetele în fâşii care seamănă cu pastele tagliatelle. Tai ceapa verde cât mai fin, toci mărarul şi le combini într-un bol mare de salată, împreună cu fâşiile de castravete, uleiul şi oţetul. Adaugi sare, piper şi zahăr după gust. Amesteci ingredientele până obţii o salată gustoasă.
Toci ceapa şi pătrunjelul. Le combini într-un vas cu carnea tocată de vită, adaugi pesmetul, muştarul, ketchupul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi ouăle fierte cu compoziţia de carne tocată şi le prăjeşti în ulei încins, la foc mediu spre mare, aproximativ 5 minute, până se rumenesc frumos. Le întorci din când în când, ca să se prăjească uniform. Le serveşti imediat alături de o salată de castravete.
Sursa + foto: kitchenstories.io