„Pacheţel“ cu vinete şi pui
Preparat la cuptor, acest preparat se va dovedi a fi unul dintre cele mai delicioase. Ingrediente
1 kg piept de pui
2 dovlecei mici
8 roşii
2 cepe
2 căţei de usturoi
ulei de măsline
1 lingură cimbru verde tocat
1 frunză de dafin
120 ml vin alb
6 vinete potrivite
sare
piper
roşii cherry coapte, pentru decor
Mod de preparare
Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe. Dovleceii şi roşiile se taie bucăţi mai mici. Într-o tigaie mare, se încing patru linguri de ulei de măsline şi se călesc mai întâi
bucăţile de pui, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se lasă până se înmoaie puţin.
Se adaugă peste carne dovleceii şi roşiile, cimbrul, frunza de dafin şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se adaugă vinul şi se lasă, pe foc mic, până se înmoaie şi scade lichidul.
Vinetele se spală şi se taie felii subţiri pe lung. Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se prăjesc feliile de vinete pe ambele părţi (circa 6-7 minute). Se scot pe prosoape absorbante.
Se tapetează cu felii de vinete patru boluri mici de copt rotunde, lăsându-le să iasă din castroane. Se umplu cu amestecul de carne şi se acoperă cu feliile de vinete. Se aşază bolurile pe o tavă şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Se servesc fierbinţi, direct din boluri sau răsturnate pe farfurie. Se decorează cu roşii cherry
coapte.
sursa foto: ImageFood