Papricaş cu găluşte

5 decembrie 2014   Rețete cu carne

O mâncare specific ungurească care poate fi preparată foarte uşor. în loc de găluşte puteţi pune paste.

Ingrediente

800 g piept de pui

3 cepe roşii

3-4 linguri de ulei

1 linguriţă boia de ardei dulce (paprica)

2 ardei graşi

2-3 roşii proaspete sau conservate

2 cuburi supă concentrată

Pentru găluşte

2 linguri ulei

50 g orez

30 g unt

2 ouă

1 lingură pătrunjel verde tocat

100 g fulgi de ovăz

sare

Mod de preparare

Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins şi două linguri de apă. Când începe să se înmoaie, adaugi carnea tăiată bucăţi potrivite şi boiaua de ardei. Laşi să se prăjească 2-3 minute, amestecând mereu. Adaugi cuburile Knorr Cub Pui, ardeii şi roşiile tăiate cubuleţe, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă aproximativ 15 minute. Adaugi apă caldă doar dacă scade prea tare zeama. Între timp, fierbi orezul în apă cu sare şi două linguri de ulei, 10 minute.

Îl iei de pe foc, adaugi fulgii de ovăz şi laşi să se umfle. Rece, îi adaugi două gălbenuşuri, untul, pătrunjelul şi sare. Amesteci, iar la final încorporezi albuşurile bătute spumă. Din amestec formezi găluşte, pe care le fierbi în apă cu sare 10 minute. Îl serveşti cald, garnisit cu găluşte, inele de ceapă şi verdeaţă.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe