Papricaş de pui
Pentru a obţine cele mai pufoase găluşte de mălai, pune-le în oală doar atunci când lichidul clocoteşte. Lingura trebuie să fie doar pe jumătate plină de compoziţie, deoarece găluştele îşi dublează volumul în timp ce fierb. Înmoaie lingura în apă rece după fiecare găluşcă.
Ingrediente (4 porţii)
1 piept de pui 2 morcovi 2 cepe ½ linguriţă pudră de ardei iute ½ linguriţă pudră de ardei dulce 3 căţei usturoi 1 fir ceapă verde 1 praf de sare 3-4 linguri ulei 200 ml apă 200 g smântână, opţional
1 ou
3 linguri mălai
1 praf de sare
Mod de preparare
Încingi uleiul într-un vas şi rumeneşti carnea de pui tăiată bucăţi, apoi o scoţi şi aşezi în loc cepele tocate. După 2-3 minute, adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe şi usturoiul mărunţit. Presari boiaua, torni apa şi aştepţi să clocotească 2-3 minute, apoi adaugi carnea şi laşi să fiarbă până se pătrunde.
Baţi oul cu praful de sare şi adaugi mălaiul în ploaie. Amesteci până se îngroaşă compoziţia şi formezi cu lingura găluşte, pe care le pui direct în oală şi le laşi să fiarbă câteva minute. Serveşti papricaşul cu ceapă verde şi, dacă vrei, cu smântână