Paste arrabiata gata în 15 minute
Pastele sunt specialitatea italienilor. Servite cu tot felul de sosuri, sunt o soluţie atât pentru prânz cât şi pentru cină. Vezi cum se fac pastele arrabiata cu bacon şi sos de smântână.
De ce ai nevoie pentru paste arrabiata
450 g paste, de preferinţă gnocchi
5 felii bacon
1 ceapă verde
5 căţei de usturoi
200 g smântână
100 ml suc de roşii
100 g roşii uscate, tocate
paprika
sare
Cum se prepară pastele arrabiata
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.
Prăjeşti baconul feliat până devine crocant, apoi îl scoţi şi-l pui pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de grăsime.
Combini smântâna cu sosul de roşii, paprika după gust şi sarea.
Scurgi o parte din grasimea de la bacon din tigaie, iar în ce a rămas căleşti 1-2 minute căţeii de usturoi şi roşiile uscate. Adaugi în tigaie pastele şi ţii pe foc 2 minute, apoi adaugi smântâna şi amesteci până când se omogenizează şi dă 1-2 clocote.
Dai deoparte, presari ceapa verde tocată şi bacon.