Paste cu brânză şi costiţă afumată

15 ianuarie 2018   Rețete cu carne

Am preparat de multe ori past cu diverse combinaţii de brânză şi carne: de la cele clasice carbonara, până la această combinaţie de paste cu brânză şi costiţă afumată. Aceasta din umră este o combinaţie mai mult decât delicioasă. Dar este şi foarte săţioasă. O recomandăm la cină, însoţită de un pahar de vin roşu.

Paste cu brânză şi costiţă afumată - Ingrediente (4 porţii)

200 g paste „fundiţe” 200 g costiţă afumată 150 g telemea de oi (sau caşcaval) 2 linguri smântână 4-5 fire de sparanghel (opţional) sare piper

1 salată verde

5-6 roşii cherry

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri ulei

sare

Paste cu brânză şi costiţă afumată - Cum se prepară

Se fierb pastele în apă cu sare „al dente” conform indicaţiilor de pe pachet, se scurg de apă şi se aşază într-o salatieră mare. Separat, se taie costiţa şuviţe şi se rumeneşte fără adaos de ulei până devine crocantă, se scoate din tigaie pe un prosop absorbant pentru a înlătura excesul de grăsime, apoi se adaugă peste paste.

Se adaugă telemeaua sau caşcavalul tăiate cubuleţe, sparanghelul scurs de zeama în care a fost conservat, smântâna, sare şi piper, după gust. Se amestecă uşor, pentru a nu se sfărâma ingredientele. Pastele cu brânză şi costiţă afumată se servesc garnisită cu salată verde şi roşii cherry, asezonate cu sos vinegretă preparat din ulei, zeamă de lămâie şi sare.

Mai multe