Paste cu carne şi sos bechamel

27 mai 2015   Rețete cu carne

Pastele cu carne şi sos bechamel sunt alternativa perfectă la mâncărurile obişnuite, de care câteodată ne săturăm. Este timpul să încercăm, din când în când, reţete mai speciale, uşor de preparat şi foarte delicioase. Iar aceste paste sunt extrem de fine şi gustoase, o reţetă foarte simplă pentru o mâncare deosebită.

Ingrediente Paste cu carne şi sos bechamel:

Pentru prepararea pastelor:

  • 300 g paste penne
  • Jumătate linguriţă sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 litri de apă

Pentru prepararea cărnii:

  • Jumătate kg carne de vită tocată
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 4 linguri ulei
  • Piper
  • 1 căţel de usturoi
  • Boia
  • Sare
  • Jumătate de legătură pătrunjel verde

Pentru prepararea sosului beshamel:

  • 3 linguri unt
  • 4 linguri făină albă
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 600 ml lapte
  • Un praf de sare

Pentru topping (opţional):

  • 100 g caşcaval ras
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare Paste cu carne şi sos bechamel:

Pastele se lasă la fiert în apă cu uleiul şi sarea cât timp scrie pe ambalajul lor. Ceapa tocată mărunt, împreună cu usturoiul tocat, sarea, piperul şi boia se pun la călit 1-2 minute. După acest timp se pune şi carnea şi se mai lasă încă 3 minute la foc potrivit. Se opreşte focul şi se adaugă pătrunjelul tocat, se amestecă bine şi se lasă carnea la scurs de ulei, dacă este cazul. Carnea trebuie să fie cât mai uscată atunci când este folosită.

Pentru prepararea sosului se topeşte untul, se amestecă cu uleiul şi apoi se adaugă treptat făina, amestecându-se continuu. Apoi, se toarnă laptele încet şi se amestecă mereu până se obţine un sos îngroşat. Sosul bechamel se pune aspoi într-un bol şi se amestecă 3-4 minute în continuu pentru a se evita formarea crustei.

După ce se amestecă bine, se adaugă ouăle întregi şi se încorporează bine în sos. Pastele se împart în două părţi egale, la fel şi sosul. Fiecare parte se amestecă bine împreună cu sosul bechamel.

Se ia apoi o tavă de copt antiderapantă, se acoperă cu hârtie de copt, apoi se pune prima parte de paste cu sos, peste care se întinde bine compoziţia de carne. Peste carne se pune a doua parte de paste cu sos bechamel. La final, se presară caşcavalul ras şi pesmetul presărat.

Tava se lasă la cuptorul preîncălzit la 160-180 de grade circa 40-45 de minute. După ce se scoate tava din cuptor, pastele se lasă la răcit complet pentru a se tăia frumos. Pastele cu carne şi sos bechamel se servesc ca fel principal alături de o salată. Poftă bună!

Mai multe