Paste cu ficăţei de pui
Pastele te scot întotdeauna din încurcătură când portofelul e mai gol şi nu ştii ce să mai găteşti. Combinate cu puţină carne sau cu ciuperci, sunt gustoase şi săţioase!
Ingrediente 500 g paste 400 g ficăţei 1 ceapă 2 morcovi 4 căţei usturoi 1 ţelină 200 g pastă tomate 200 g roşii decojite 120 ml vin roşu 1 linguriţă oregano uscat 2 linguri pătrunjel tocat 1 lingură parmezan sau caşcaval ras sare piper
Preparare
Toci mărunt morcovii şi ţelina. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt, adaugi morcovii şi ţelina, laşi să se pătrundă 5 minute la foc mic, apoi adaugi pasta de tomate amestecând continuu. După câteva minute adaugi vinul şi puţină apă. Laşi să fiarbă până scade sosul, adaugi roşiile tocate, oregano, laşi să dea într-un clocot, apoi iei vasul de pe foc, asezonezi cu pătrunjel şi amesteci.
Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli şi-i prăjeşti înăbuşit, la foc mic. Când s-au rumenit, îi condimentezi cu sare şi piper, torni sosul peste ei şi dai la cuptor circa 20 de minute. Fierbi pastele conform instrucţiunilor, le scurgi şi le pui pe farfurii. Aşezi deasupra ficăţeii cu sos şi presari puţin parmezan sau caşcaval.