Paste cu pui la tigaie
Pastele ne scot timpul din dificultate atunci când suntem în criză de timp şi pe fugă. Aceste paste cu pui la tigaie sunt un adevărat deliciu.
Ingrediente 400 g paste farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 100 g unt 200 g mazăre boia piper alb măcinat ½ legătură pătrunjel verde sare
Cum se prepară
Pui pastele la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi, păstrezi zeama şi eviţi să le speli sub jet de apă, deoarece îşi pierd gustul.
Cureţi şi speli ardeii graşi. Îi tai cubuleţe şi-i pui într-un bol. Fierbi mazărea şi o scurgi. Speli pieptul de pui, îl usuci pe şerveţele de bucătărie şi-l tai bucăţele.
Încingi 50 g de unt într-o tigaie încăpătoare, adaugi cubuleţele de ardei gras şi căleşti 1-2 minute. Adaugi mazărea şi mai laşi 3 minute. Pui legumele într-un bol.
Topeşti în tigaie untul rămas şi prăjeşti bucăţelele de pui.
Le condimentezi cu boia, piper alb şi sare după gust. Adaugi legumele călite din bol, pastele farfalle, 4-5 linguri cu zeama de la paste şi laşi la fiert 5 minute. Dai deoparte şi laşi să se răcorească. Serveşti pastele ornate cu pătrunjel tocat.