Paste cu pui şi ciuperci
Ai aici reţeta pentru un fel principal cu carne uşoară de pui şi ciuperci, iar în loc de pâine, paste şi nu-ţi va fi foame prea curând.
De ce ai nevoie ca să prepari paste cu pui şi ciuperci
4 pulpe de pui, fără piele şi os
1 lingură busuioc uscat
sare şi piper după gust
u
ceapă
de
80 ml vin alb sec
250 g ciuperci brune, tăiate felii
1 litru supă de pui
375 ml lapte condensat
80 ml lapte cu 2% grăsime
300 g paste penne
220 g brânză rasă proaspătă sau parmezan
o mână de pătrunjel proaspăt, tocat.
Cum prepari paste cu pui şi ciuperci:
Asezonează pulpele de pui cu sare, piper şi busuioc uscat. Încălzeşte 2 linguriţe de ulei într-o tigaie mare sau cratiţă la foc mediu-mare. Adaugă pulpele de pui şi prăjeşte-le pe ambele părţi până devin maro-aurii. Ia-le de pe foc şi pune-le deoparte. Adaugă uleiul rămas în cratiţă. Căleşte ceapa şi usturoiul până când ceapa devine transparentă, amestecând din când în când (circa 2 minute).
Toarnă vinul alb şi lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă ciupercile şi lasă-le încă 3 minute, amestecând ocazional. Apoi adaugă supa, laptele (sau smântâna dacă foloseşti), sare şi piper şi lasă să clocotească uşor. Adaugă pastele şi lasă să fiarbă până când pastele sunt "al dente", circa 15 minute (sau cât scrie pe ambalajul pastelor că este indicat să fiarbă), în timp ce amesteci ocazional.
Pune şi brânza rasă sau parmezanul şi lasă până se topeşte în sos. Ia de pe foc şi lasă 5 minutes pentru a permite sosului să se îngroaşe. Taie puiul fâşii şi amestecă-l cu pastele. Ornează cu pătrunjel proaspăt şi brânză rasă sau parmezan suplimentar, dacă doreşti.
Sursa: https://cafedelites.com