Paste cu şuncă şi legume
Ne-am gândit că fiind luni, iar în weekend aţi stat destul de mult în bucătărie, să preparaţi ceva rapid şi la îndemână: paste cu şuncă şi legume.
Ingrediente paste cu şuncă şi legume
300 g paste penne colorate 200 g şuncă 1 ardei gras portocaliu 150 g rondele de măsline negre şi verzi 2 fire ceapă verde sare piper
4 linguri iaurt gras
3 căţei de usturoi
Mod de preparare pentru paste cu şuncă şi legume
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, se clătesc cu apă rece, se scurg în strecurătoare şi se aşază apoi în salatieră. Se taie şunca cubuleţe, se curăţă ardeiul de seminţe şi
se taie cubuleţe. Se aşază aceste ingrediente peste paste, se adaugă măslinele feliate, ceapa tăiată rondele şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Separat, se amestecă iaurtul cu usturoiul zdrobit. Sosul obţinut se amestecă uşor cu ingredientele din salatieră pentru a le asezona.
sursa foto: Shutterstock