Perişoare cu legume în stil mexican

16 septembrie 2015   Rețete cu carne

În funcţie de cât de iute vrei mâncarea, poţi adăuga mai mult piper ori pudră de chili.

Ce ai nevoie

2 cepe 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 linguri ulei 200 g boabe de fasole neagră 200 pulpă de roşii 2 linguri pastă de roşii pudră de chili chimen măcinat oregano sare piper

500 g carne tocată (amestec vită cu porc)

1 ceapă tocată

2 căţei de usturoi zdrobiţi

3 ouă

2 linguri pesmet

pătrunjel verde tocat

sare

piper

Mod de preparare

Se fierbe fasolea cu o zi înainte sau se foloseşte fasole conservată, pentru a face economie de timp. Pentru perişoare, se amestecă carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, căţeii de usturoi zdrobiţi, ouăle, pesmetul, pătrunjel verde tocat, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează perişoare, care se fierb în apă cu sare şi se scot deoparte cu spumiera. Se toacă ceapa mărunt, se căleşte uşor în ulei bine încins, până devine aurie. Se adaugă usturoiul zdrobit, ardeiul gras tăiat cuburi, pudră de chili şi chimen, după gust. Se stinge cu pulpa de roşii şi pasta de roşii. Se adaugă perişoarele şi se lasă să clocotească împreună 5-6 minute. Când toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă fasolea fiartă, se potriveşte gustul cu oregano, sare şi piper. Se lasă să mai dea 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc.

Mai multe