Perişoare cu şuncă FOTO

6 iunie 2016   Rețete cu carne

Le poţi servi alături de o garnitură de varză roşie sau scăldate într-un sos de roşii. Pentru că la prepararea acestui fel de mâncare ai nevoie de o legătură de pătrunjel, e bine să ştii sucul obţinut din el îţi detoxifică organismul, combate celulita şi te ajută să slăbeşti. Dacă bei un pahar cu suc de pătrunjel, zilnic, timp de 2 săptămâni, poţi ajunge rapid la greutatea pe care ţi-o doreşti. De asemenea, acesta reduce balonarea, colesterolul, precum şi retenţia de apă în organism.

Ingrediente (4 porţii) 3 ouă 100 ml lapte 1 ceapă 2 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 franzelă 2 linguri ulei 300 g şuncă sare piper 3 linguri griş

Mod de preparare

Tai franzela cubuleţe, le aşezi în tavă şi le dai la cuptor, amestecând constant, până se rumenesc. Toci ceapa, usturoiul şi tai cubuleţe şunca. Încingi uleiul şi căleşti ceapa până devine sticloasă, după care adaugi usturoiul şi şunca şi laşi pe foc până se pătrund puţin. Dai deoparte.

Baţi ouăle cu laptele până se omogenizează, adaugi sare şi piper după gust şi pătrunjelul tocat. Combini crutoanele din pâine cu şunca şi ceapa.

Torni laptele peste crutoane şi amesteci până se omogenizează. La final, trebuie să obţii o compoziţie legată, din care se pot forma perişoare. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţin lapte.

Formezi perişoare şi le dai prin griş, apoi le aşezi în apa care fierbe. Le ţii până se ridică la suprafaţă.

Mai multe