Peşte crocant la cuptor

14 iunie 2017   Rețete cu carne

Peştele este o parte foarte importantă a unei diete sănătoase. Include-l în meniul tău cât mai des şi încearcă reţeta pe care ţi-o propunem astăzi, la cuptor, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

60 g smântână

1 lingură ulei

2 linguri pătrunjel tocat

1 căţel de usturoi, pisat

1 lingură coajă rasă de lămâie

6 bucăţi file de peşte

150 g chipsuri de cartofi, mărunţite

felii de lămâie, pentru servire

sare şi piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Într-un bol, amesteci smântâna împreună cu pătrunjelulul, usturoiul şi coaja rasă de lămâie. Condimentezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, pe ambele părţi, după gust. Aşezi într-o tavă, unsă cu puţin ulei.

Torni compoziţia cu smântână peste peşte, uniform. Presari chipsurile mărunţite, presându-le uşor în peşte. Dai la cuptor timp de aproximativ 18-20 de minute, până ce chipsurile devin aurii. Serveşti cu felii de lămâie şi extra pătrunjel, dacă vrei.

Sursa http://www.countryliving.com

Mai multe