Peşte crocant la cuptor
Peştele este o parte foarte importantă a unei diete sănătoase. Include-l în meniul tău cât mai des şi încearcă reţeta pe care ţi-o propunem astăzi, la cuptor, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
60 g smântână
1 lingură ulei
2 linguri pătrunjel tocat
1 căţel de usturoi, pisat
1 lingură coajă rasă de lămâie
6 bucăţi file de peşte
150 g chipsuri de cartofi, mărunţite
felii de lămâie, pentru servire
sare şi piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Într-un bol, amesteci smântâna împreună cu pătrunjelulul, usturoiul şi coaja rasă de lămâie. Condimentezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, pe ambele părţi, după gust. Aşezi într-o tavă, unsă cu puţin ulei.
Torni compoziţia cu smântână peste peşte, uniform. Presari chipsurile mărunţite, presându-le uşor în peşte. Dai la cuptor timp de aproximativ 18-20 de minute, până ce chipsurile devin aurii. Serveşti cu felii de lămâie şi extra pătrunjel, dacă vrei.
Sursa http://www.countryliving.com