Peşte cu ciuperci
Dacă te numeri printre cei care au deficienţă de iod, consumă alimente bogate în această substanţă precum nucile, sarea de mare, dar şi fructele de mare sau peştele oceanic. Reţeta recomandată de noi este foarte bună pentru cei care suferă de această afecţiune.
Ingrediente 2 peşti 2-3 căţei usturoi 300 g ciuperci ½ lămâie rozmarin pătrunjel 50 g unt sare piper
Mod de preparare
Speli peştii, îi cureţi, îi ungi cu unt şi presari sare şi piper, inclusiv în interior, după gust. Îi aşezi în foaie de aluminiu, storci peste ei lămâia, pui căţeii de usturoi pisaţi, ciupercile şi rozmarinul. Înfăşori peştii şi-i pui în tavă la cuptor 20 de minute. După ce a trecut timpul, desfaci foaia şi mai laşi 10 minute descoperit pentru a se rumeni. Înainte să serveşti, presari pătrunjel proaspăt tocat.