Peşte la cuptor cu sos de lămâie
Peştele este foarte sănătos, aşa că ar trebui să îl incluzi în meniul tău ori de câte ori ai ocazia. Încearcă o reţetă la cuptor cu sos de lămâie, pe care poţi să o asezonezi cu o salată de verdeţuri.
De ce ai nevoie pentru a pregăti peşte la cuptor cu sos de lămâie
4-5 bucăţi file de peşte
50 g unt
2-3 linguri muştar
2 căţei de usturoi, pisaţi
zeama de la 1 lămâie
1 lămâie, feliată
1 ceapă, tocată
1 lingură de lapte, opţional
pătrunjel, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti peştele la cuptor cu sos de lămâie
Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Aşezi peştele într-un vas de copt şi îl condimentezi cu sare şi piper, pe ambele părţi. Amesteci untul, muştarul, lapte, usturoiul, zeama de lămâie, sare şi piper şi dai la microunde 30 de secunde, sau până obţii un sos cremos.
Presari ceapa peste bucăţile de carne, aşezi felii de lămâie din loc în loc, apoi torni sosul. Dai la cuptor 10-12 minute, până când peştele este bine făcut. Serveşti cu pătrunjel tocat, dacă doreşti.
Sursa http://www.recipetineats.com