Piept de curcan cu sos de roşii şi usturoi

3 iunie 2016   Rețete cu carne

Carnea de curcan este recomandată în multe meniuri. Încearcă această reţetă pentru o cină în familie.

Ingrediente (4 porţii) 600 g piept de curcan 2 linguri ulei de măsline 150 ml vin alb sec rozmarin sare piper

Pentru sos

1 ceapă potrivită

2 căţei de usturoi

300 ml suc de roşii

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci într-un castron uleiul, vinul, rozmarin, sare şi piper, după gust, şi ungi bucata de carne, pe toate părţile, cu acest sos. Acoperi cu o folie şi laşi carnea la rece circa două ore. Din când în când întorci carnea în sos.

Separat, toci ceapa mărunt, o căleşti în puţin ulei de măsline până se înmoaie, apoi adaugi usturoiul zdrobit, sucul de roşii, sare şi piper, după gust. Laşi sosul să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, apoi îl treci prin sită.

Aşezi bucata de carne într-o tavă împreună cu sosul în care s-a macerat, adaugi 200 ml apă (sau supă de pui strecurată), acoperi cu capac sau folie de aluminiu şi o introduci în cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40 de minute.

În ultimele 15 minute, scoţi capacul (sau folia de aluminiu), adaugi sosul preparat separat şi laşi friptura în continuare la cuptor până carnea este bine pătrunsă. O serveşti caldă, tăiată felii, asezonată cu sosul din tavă şi garnisită cu sote de legume.

Mai multe