Piept de pui cu legume verzi

28 aprilie 2017   Rețete cu carne

Primăvara legumele se găsesc la tot pasul, aşa că este păcat să nu le foloseşti cât mai des în bucătărie, în preparatele tale. Combină-le cu o friptură din piept de pui, pentru o masă uşoară şi sănătoasă.

Ingrediente

4 bucăţi piept de pui

40 g unt

1 ceapă, tocată

vin alb, opţional

400 g mazăre păstai

250 g sparanghel

1 căţel de usturoi, pisat

coaja rasă de la 1/2 lamaie

mărar

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Condimentezi carnea de pui cu sare şi piper, pe ambele părţi. O rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei, aproximativ 6-8 minute, până îşi schimbă culoarea. Dai deoparte.

În aceeaşi tigaie, în restul de unt, căleşti ceapa, păstăile şi sparanghelul, 2-4 minute. În ultimul minut, presari usturoiul, pentru a nu se arde. Condimentezi cu sare şi piper. Serveşti cu pieptul de pui şi coaja de lămâie.

Sursa http://www.countryliving.com

Mai multe