Piept de pui cu sos cremos și roșii uscate

3 decembrie 2025   Rețete cu carne

Piept de pui cu sos cremos și roșii uscate este ușor de preparat și ideal atunci când vrei ceva delicios fără prea mult efort.

Ingrediente

2 bucăți mari piept de pui

2 linguri ulei de măsline

200 ml smântână pentru gătit

50 g parmezan ras

1 linguriță făină

2 căței de usturoi, tocați fin

80 g roșii uscate în ulei, scurse și tocate

1 linguriță amestec de ierburi (busuioc, oregano, cimbru)

sare

piper proaspăt măcinat

frunze proaspete de busuioc, pentru servire

Mod de preparare

Condimentezi carnea cu sare și piper. Într-o tigaie mare, încingi uleiul de măsline și prăjești puiul 4–5 minute pe fiecare parte, până devine auriu și suculent. Scoți puiul pe o farfurie și-l ții acoperit.

În aceeași tigaie, adaugi usturoiul și roșiile uscate, și le călești 1 minut, doar cât să elibereze aromele. Torni smântâna pentru gătit, adaugi ierburile și parmezanul. Amesteci până se topește parmezanul, iar sosul devine cremos. Dacă vrei o consistență mai densă, presari făina și amesteci energic.

Pui, din nou, bucățile de pui în tigaie și le lași să fiarbă ușor în sos 5 minute, ca să se întrepătrundă cu aromele.

Decorezi cu frunze proaspete de busuioc și servești imediat, alături de paste, orez sau piure cremos de cartofi.

Mai multe