Piept de pui florentin cu sos alb

11 aprilie 2016   Rețete cu carne

Puiul în stil florentin se prepară după o reţetă simplă, iar pieptul de pui se aşază pe un pat de frunze de spanac, are un sos alb cremos şi este foarte delicios.

Ingrediente (4 porţii)

piept de pui, fără pieliţă (4 bucăţi) sare piper proaspăt măcinat făină (prin care vei da pieptul de pui) 6 linguri unt nesărat 2 linguri ceapă, tocată cât mai fin 1 lingură usturoi tocat cât mai fin 360 ml vin sec alb 230 ml smântână lichidă 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat 300 g spanac proaspăt sau decongelat, scurs de apă

Mod de preparare

Pui sare şi piper peste carnea de pui. Dai puiul prin făină, pentru a-l acoperi bine, apoi scuturi pentru a scăpa de excesul de făină.

Într-o tigaie mare, la foc mediu, topeşti 2 linguri de unt. După ce s-a topit, adaugi carnea de pui şi prăjeşti până devine maronie, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Topeşti 2 linguri de unt în aceeaşi tigaie, la foc mediu. Nu cureţi tigaia după pasul anterior. Adaugi ceapa şi usturoiul şi căleşti până când ceapa devine transparentă, cam 1 minut. E indicat să foloseşti o lingură de lemn sau o spatulă.

Iei tigaia de pe foc şi torni vinul cu grijă. Pui din nou tigaia pe aragaz şi dai focul mai mare. Fierbi până când lichidul se reduce la jumătate, aproximativ 3 minute.

Adaugi smântâna dulce şi fierbi până când sosul se reduce la jumătate, amesteci cât mai des, aproape 3 minute. Apoi presari pătrunjelul peste compoziţie. Condimentezi sosul cu sare şi piper.

Acum pui din nou pieptul de pui (cu tot cu sucul pe care carnea şi l-a lăsat) în sos. Dai focul cât mai mic.

Între timp, topeşti cele 2 linguri de unt rămase în altă tigaie mare, la foc mediu. Adaugi spanacul şi sotezi până când frunzele să pătrund şi se înmoaie. Condimentezi spanacul cu sare şi piper, după gust.

Aşezi spanacul pe o farfurie sau pe un platou. Pui pieptul de pui peste spanac. Torni sosul peste şi serveşti.

Sursa: iambaker.net

Mai multe