Piept de pui în sos de ciuperci

12 iunie 2024   Rețete cu carne

Încearcă o reţetă de piept de pui în sos de ciuperci, este foarte uşor de preparat.

Ingrediente

2 bucăți piept de pui dezosat și fără piele

sare

piper

2 linguri ulei

2 căței de usturoi, tocați mărunt

250 g ciuperci, tăiate felii

1 cană smântână groasă

pătrunjel proaspăt tocat, pentru garnisire

1 lingură de unt

Mod de preparare

Condimentezi carnea cu sare și piper pe ambele părți. Prăjești pieptul de pui în ulei, într-o tigaie, la foc mediu, pe ambele părți, până devine auriu, aproximativ 8 minute pe fiecare parte. Scoți din tigaie și dai deoparte.

În aceeași tigaie, pui o lingură de unt și sotezi usturoiul tocat mărunt și ciupercile feliate, până când acestea se înmoaie, aproximativ 7 minute. Adaugi smântâna și lași sosul să fiarbă 2-3 minute, până când se îngroașă la consistența dorită.

Așezi carnea înapoi în tigaie, întorcând bucățile în sos, și mai lași puțin pe foc să se încălzească. Decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat.

Mai multe