Piept de pui în sos de ciuperci
Încearcă o reţetă de piept de pui în sos de ciuperci, este foarte uşor de preparat.
Ingrediente
2 bucăți piept de pui dezosat și fără piele
sare
piper
2 linguri ulei
2 căței de usturoi, tocați mărunt
250 g ciuperci, tăiate felii
1 cană smântână groasă
pătrunjel proaspăt tocat, pentru garnisire
1 lingură de unt
Mod de preparare
Condimentezi carnea cu sare și piper pe ambele părți. Prăjești pieptul de pui în ulei, într-o tigaie, la foc mediu, pe ambele părți, până devine auriu, aproximativ 8 minute pe fiecare parte. Scoți din tigaie și dai deoparte.
În aceeași tigaie, pui o lingură de unt și sotezi usturoiul tocat mărunt și ciupercile feliate, până când acestea se înmoaie, aproximativ 7 minute. Adaugi smântâna și lași sosul să fiarbă 2-3 minute, până când se îngroașă la consistența dorită.
Așezi carnea înapoi în tigaie, întorcând bucățile în sos, și mai lași puțin pe foc să se încălzească. Decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat.